SSV Rabenhaupt - Ervaringen, Reviews en Klachten

2. SSV Rabenhaupt Reviews
  3. Schrijf ook een review over SSV Rabenhaupt

SSV Rabenhaupt

Onze schietsportvereniging is opgericht in 1989. Het is een vereniging waarvan de leden de schietsport serieus beoefenen. De vereniging heeft daarom ook een zeer goed georganiseerde clubcompetitie waaraan bijna alle leden, zeer gevarieerd in leeftijd en achtergrond, mee doen.

De S.S.V. Rabenhaupt is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schutters
Associatie (KNSA) onder inschrijfnummer 4610. Ook is S.S.V. Rabenhaupt KNSA gecertificeerd. Bij S.S.V. Rabenhaupt kunnen de volgende disciplines worden geschoten: LP, LG, KKP, KKG, GKP en GKG.

SSV Rabenhaupt Details

Hits: 827

URL: http://www.rabenhaupt.nl/

Categorieën: Groningen

Reviews: 1

SSV Rabenhaupt reviews (1):

SSV Rabenhaupt - Leuke gevarieerde club

Review:
Al behoorlijk wat jaren ben ik lid. En een van de leuke aspecten van Rabenhaupt is de ontspannen sfeer. Ook is het leuk dat er mensen van zeer uiteenlopende leeftijden en achtergronden bij deze club samenkomen om hun hobby uit te oefenen.

Ik heb in eerste instantie gekozen voor Rabenhaupt omdat ik zag dat ze een vrouwelijke voorzitter hadden (!)

Waar ik vandaan kom ben ik gewend dat de schietclub vooral vol zit met ex-militairen, brandweermannen etc. En waar het hebben van een dikke bromsnor niet verplicht, toch wel echt een pre was..

Ik was erg blij dat dat bij Rabenhaupt niet zo is, en er een toegankelijke ontspannen sfeer heerst onder een diversiteit van leden.

Sterke punten:
- Uitgebreide opleiding voor beginnende schutters.

- Ontspannen sfeer

- Serieus schieten

- Mogelijkheid tot het schieten van veel disciplines (hoewel lang niet allemaal 'inhouse')

Zwakke punten:
Om de sfeer ontspannen te houden zijn de verwachtingen van schutters erg hoog. Zit je te klooien dan mag je voorlopig lucht schieten. Er is lang nodig om het vertrouwen te winnen bij de vereniging om naar vuur over te mogen.
Maar vanaf dan is 'the sky the limit'.
Leden schieten van alles; van militair pistool, zwart kruit, service pistol tot field target. Ook zijn er regelmatig uitjes om bijvoorbeeld kleiduiven te schieten. Hierbij is het als lid dus ook makkelijk om aan te haken. Maw het duurt lang voordat je met alles kan schieten maar er kan uiteindelijk van alles.

De accomodatie is verouderd en heeft slechts 12m lange banen. Er kan op de baan van Rabenhaupt zelf alleen lucht en kleinkaliber geschoten worden. Maar vrijwel elk weekend is er de mogelijkheid op andere banen waar Rabenhaupt afspraken mee heeft te schieten met andere leden.

Carlos beveelt SSV Rabenhaupt aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over SSV Rabenhaupt

• je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers

Ja, ik zou SSV Rabenhaupt aanbevelen aan vrienden/bekenden